Stjerner:
  • 5 stemmer - 4 gennemsnit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Munro Killer
BrandtNordjylland/Aalb.
Offline
Indlæg: 3.998
Tilmeldt: Jun 2009
Besked: #1
Munro Killer
Lige en fra lageret:

Munro Killer

Denne gang ser vi nærmere på en god gammel kending, der først og fremmest er tiltænkt Salmo Salar – fiskenes ukronede konge, men som også har vist sig som et godt valg i jagten på Lindenborgs havørreder.

Der er lidt forvirring omkring fluens korrekte stavemåde. Den mest brugte er ”Monroe Killer”, men det skulle være ganske vist, at ophavsmanden var en grejhandler ved skotske River Spey. Denne grejhandler lød navnet J. A. J. Munro, hvorfor fluens korrekte navn må være Munro Killer. Fluen startede altså sin sejrsgang i River Spey og fortsatte triumftoget langs Norges brusende lakseelve. Fluens succés kan ikke undre, idet den mest af alt fremtræder som en neddroslet Thunder & Lightning. I firserne var fluen min personlige favorit til sommerens natfiskeri i vores egen å. I dag bruger jeg den f.eks. på en mørk, blæsende septemberdag. Så sker der nogle gange ting og sager. Der er dog tale om en flue, der sagtens kan bruges året igennem. Bind eksemplarer i varierende størrelse, kraftigt- og letdressede samt kort- og langvingede. Så er der en Munro Killer til enhver lejlighed.

Som lakseflue skal vingen bindes lang og ret slank. Der er to almindeligt forekommende varianter af vingen. Den ene foreskriver en undervinge af gul silvertippet egern 1½ x kroglængde og derover sort egern 2 x kroglængde. Et par påfugleherl kan indbindes som topping. På den anden version er undervingen ikke af silvertippet egern men af rent gule hår, og hårmaterialet kan f. eks. være blødere rævehår e.l.

Fluen på billedet er bundet med lidt kortere vinge end originalmønstret foreskriver og er tiltænkt havørrederne.

Monroe - undskyld! Munro Killer
Krog: Laksekrog str. 12 – 4. (Her Partridge Salmo).
Tag: Flad eller oval guldtinsel.
Hale: Ingen – evt. en guldfasan crestfjer eller lidt gule kunstfibre.
Krop: Sort floss – tenformet.
Rib: Oval guld.
Hackle: Orange hane og blå perlehøne.
Vinge: Undervinge af gule hår og overvinge af lidt længere sorte hår. Der bruges bløde hår f.eks. fra tanuki eller ræv – og vingen bindes i vanlig bred dråbeform. Den må dog gerne bindes lidt lang og ikke alt for fyldig. Der kan tilføjes lidt Angelhair i passende nuance og/eller toppes med påfugleherl.
Cheeks: Ingen – evt. junglecock eller barred woodduck.

Fluen tager sig også godt ud på dobbeltkrog og som rørflue.

[Billede: IMG_0145.jpg]

Mvh. Brandt : )
Fiskelivet består av 51 veckors längtan och en veckas fjällfiske.
(Denne besked var sidst ændret: 03-11-2010 af 00:32 Brandt.)
03-11-2010 00:32
Adversering
LCB
Offline
Indlæg: 759
Tilmeldt: Jan 2010
Besked: #2
RE: Munro Killer
Nysselig flue, Brandt! Den er gledet ud af mit eget fluesortiment, men et indlæg som dette giver jo lyst til at binde en håndfuld til næste sæson. Jeg fisker stadig med med T&L, og det er måske derfor den er gledet ud?

Men en pæn og god flue er det!

Lars
03-11-2010 09:48
Esben LudvigsenKibæk
Fraværende
Indlæg: 1.264
Tilmeldt: Jun 2009
Besked: #3
RE: Munro Killer
Hej Brandt.

Fantastisk beskrivelse,får jo lyst til at finde dem frem til næste sæson Big Grin

5 Stjerner herfra!
03-11-2010 15:23